Varför får man ont?
Naprapaten ser till helheten
Du kanske har ont i ryggslutet, men för det kan inte nackbehandlig uteslutas. Du kanske har ont i din arm, men orsaken till det är stelhet i nacke och skuldra!?
Våra kroppar är skapta för att fly från björnen och att samla föda, den är skapt för att röra sig betydligt mer än den gör i dagens samhälle. Vi lever i ett "måste-samhälle" och många av oss skyndar från den ena till det andra, vi arbetar och pusslar för att få vardagen att gå ihop.
Kroppen fungerar för det mesta riktigt bra, men ibland blir det för mycket och då säger den till genom att få ont. Smärta eller värk i ryggslut, axlar nacke, huvudvärk är typiska stressymptom. Men också förstoppning, svårighet att andas eller att fokusera.
Kanske idrottar du aktivt och har svårt att utföra din sport utan att det gör ont. Du kanske besväras i ditt dagliga arbete eller när du arbetar i trädgården. Som privatperson kan du kontakta oss, många företag väljer oss för att vi ger ett snabbt omhändertagande av deras anställda.
Problemområden
Patienter som uppsöker kan ha problem med till exempel:
- Nackspärr
- Ryggskott
- Tennisarmbåge
- Musarm
- Utstrålningssmärta i arm eller ben
- Huvudvärk
- Idrottsskador
- Andra ortopediska problem
Idag stressar vi på tok för mycket
Oro och stress är, tillsammans med att kroppen är otränad och musklerna försvagade, de vanligaste orsakerna till att vi får ont. Oroväckande fakta är att cirka 80 procent av Sveriges befolkning har haft eller kommer att få ont i ryggen någon gång i livet. Har man en gång haft ont i ryggen är risken också stor att man får ont igen och oftast på samma ställe.
Vi hjälper dig förebygga, lindra eller bota problem som kan orsaka smärta!
Yoga (sanskrit, Pāli: योग, IAST: yóga, IPA: [joːgə]) betyder förening av kropp, tanke och själ, och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan.
Några viktiga grenar inom yogan är rajayoga, karmayoga, kundaliniyoga, jnanayoga, bhaktiyoga och hathayoga.[1][2][3]
Rajayoga beskrivs i Patanjalis Yoga Sutras, och räknas som en del av Samkhya-traditionen.[4] Olika aspekter av yoga tas också upp i många andra hinduiska skrifter, exempelvis Veda-skrifterna, Upanishaderna och Bhagavad-Gita.
Hathayoga och dess kroppsövningar, asana, är i Europa den mest kända formen, och många västerlänningar använder ordet yoga synonymt med dessa fysiska övningar. Utövaren strävar efter balans genom koncentration (meditation), andningsteknik (pranayama) och kroppsövningar (asana). Bland de mest kända formerna av hatha yoga återfinns Iyengar Yoga och Ashtanga Vinyasa Yoga (samt dess gymanpassade variant Power Yoga).